Menú Cerrar

Departament de Valencià

Conega el professorat del departament, la programació, els criteris d'avaluació i qualificació de les matèries que s'impartixen i les activitats realitzades o propostes.

Hora d’atenció:

Divendres de 11:15h – 12:10h

Carmen Sansegundo

CAP Departament

Hora d’atenció:

Dimecres de 12:10h – 13:05h

Clara Pons

Hora d’atenció:

Dijous de 11:15h – 12:10h

Mireia García

Hora d’atenció:

Divendres de 11:15h – 12:10h

Albert Llinares

Hora d’atenció:

Dilluns de 11:15h – 12:10h

Josep Martí

Hora d’atenció:

Dijous de 16:25h – 17:20h

Marina Castells

Programacions

Pot consultar les diferents assignatures que s’impartixen en el departament, així com els criteris d’avaluació i de qualificació.

ENLLAÇOS d'interés

JUNTA QUALIFICADORA DE CONEIXEMENTS DE VALENCIÀ (JQCV)

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, com a entitat que acredita els diferents graus de coneixements de valencià des de fa més de trenta anys, recull el compromís d'impulsar l'ús i la millora del valencià en tots els àmbits socials i adapta les certificacions que emet al Marc Europeu Comú de Referència per a l'aprenentatge, l'ensenyament i l'avaluació de llengües, amb el propòsit de mantindre la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià com a entitat de referència en la certificació de llengües. Aquesta adaptació permetrà i garantirà un reconeixement europeu als ciutadans i ciutadanes que els acrediten, amb l'objectiu decidit que cada vegada més les llengües siguen ponts de relació entre les persones i eines que permeten la comunicació com a instrument de millora social.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS DEL DEPARTAMENT DE VALENCIÀ

Enguany el departament de valencià ha realitzat un seguit d’activitats d’allò més interessants que han servit perquè els alumnes aborden l’aprenentatge d’una manera més lúdica.

Murals del dia de la Dona

Amb els grups de 2n d’ESO vam celebrar el dia de la dona elaborant murals sobre biografies de dones, de diferents èpoques i perfils, que, per una raó o per una altra han fet història. Totes elles han fet alguna aportació rellevant a la societat, i tot a pesar de les dificultats amb que sovint es troben les dones pel simple fet de ser-ho. A partir d’aquesta activitat, hem reflexionat sobre la invisibilitat de les dones als llibres de text, ni a les grans enciclopèdies de coneixements, ni a la vida pública en general. Dones extraordinàries de les nostres comarques que han sigut i són valentes, i que han deixat una petjada inesborrable en la nostra història. Totes aquestes dones ho han tingut molt difícil per a poder decidir què volien fer i a què es volien dedicar. I les que ho han aconseguit, sovint ho han fet d’amagat, o simplement han sigut silenciades i oblidades. Per això, des d’aquesta activitat les hem volgudes visibilitzar i homenatjar.

VALENCIANADA 2019

El col·lectiu “Un entre tants” presenta aquesta activitat que permet conèixer la ciutat de València a través d’itineraris personalitzats i mitjançant eines de geolocalització i aplicacions de mòbils. És una activitat que se celebra amb motiu del World Mobile Congress i que es fa simultàniament a diverses ciutats del territori. Ens sembla una activitat molt interessant a la qual ens vam afegir. Enguany, els companys Mireia Garcia i Josep Martí es comprometeren a dur endavant l’activitat amb els grups de 4t d’ESO i els de 1r FPB de Comerç. L’activitat es realitzà el 13 de febrer de 2109.

CINEMA EN VALENCIÀ

Cada any l’oferta l’Ajuntament de Torrent. Fou els dies 31 de gener i 1 de febrer. Hi assistiren els alumnes de 3r i 4t d’ESO i els de 1r de Batx i hi van veure les pel·lícules M’esperaràs i Pride. Valorem de forma positiva l’assistència a l’activitat, doncs és una forma de fomentar la nostra llengua en un àmbit més i donar visibilitat al cinema en valencià. Als alumnes els van agradar les pel·lícules, sobretot la de Pride.

VISITA D’AUTORS

Donat l’interés que alguns alumnes de 1r de batxillerat ens havien transmès pel gènere de la poesia i tenint en compte que és professor al nostre centre el poeta i escriptor Enric Sanç, el departament va organitzar una xarrada amb l’autor el passat 28 de gener al saló d’actes. Cal dir que prèviament, tots els alumnes de 1r de batx. s’han llegit de forma voluntària i, a banda dels que han de llegir obligatòriament, Les Hores Concèntriques, obra guanyadora del premi de poesia Teodor Llorente, han fet un treball i han respost un qüestionari elaborat per nosaltres al google drive . També duien preparades moltes preguntes que volien fer-li a l’autor i, fins i tot, van recitar algun dels seus poemes i li van llegir altres de creació pròpia. Valorem de forma molt positiva aquesta activitat ja que ha sigut un treball no previst a la programació i que l’alumnat ha fet de forma voluntària.

El 15 d’abril ens va visitar Santiago Forné, autor de L’illa de l’ombra, premi narrativa juvenil ciutat de Torrent. L’alumnat de 2n de l’ESO s’ha llegit aquest llibre a la 2a avaluació i ha tingut l’oportunitat de conéixer en primera persona l’autor d’un llibre treballat a classe. Aquesta activitat ens ha servit per a apropar l’alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l’habilitat lectora i el coneixement de la llengua.

BOOKTRAILERS: ELS FOCS DE LA MEMÒRIA

Un dels projectes que se’ls planteja a l’alumnat de 4t d’ESO era la creació d’un booktrailer del llibre de lectura del 2n trimestre; Els focs de la memòria de Jordi Sierra i Fabra. La primera reacció de l’alumnat va ser la incertesa i l’interés per descobrir que significava eixa paraula anglosaxona i en què consistía.

Així doncs, se’ls va explicar que un booktrailer és un vídeo breu que serveix per a donar a conéixer un llibre i que ells havien de crear un vídeo atractiu per promocionar el llibre i fomentar la lectura.

La segona reacció que van tenir van ser les ganes de començar a realitzar este projecte innovador i, d’eixes ganes, eixiren vídeos sorprenents on demostraven les seues capacitats creatives i innovadores a l’hora d’utilitzar les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació). I, per descomptat, els ha servit per practicar l’expressió oral en valencià.